در این مقاله قصد داریم راجع به طراحی و پیاده سازی سایت های معرفی که برای شرکت ها ، ارگان ها و کسب و کار های مختلف تهیه میشوند ، بحث کنیم .

سایت های معرفی

با سلام در این مقاله قصد داریم یک گریز کوچکی به سایت های معرفی که مناسب با تمامی اقشار جامعه به خصوص کسب و کار ها و ارگان ها میباشند بپردازیم. اصولا در سایت های معرفی مطالبی از قبیل اطلاعات شخص یا شرکت ، تاریخچه ، تلفن های تماس ، نوع کسب و کار ، آدرس و ... قرار میگیرد که در ادامه در مورد خصایص و ویژگی های آنها به طور مفصل بحث خواهیم کرد. زمانی که میخواهید در دنیای اینترنت کسب و کار خودتان را معرفی کنید در اولین قدم نیازمند طراحی وبسایت / طراحی سایت خودتان هستید که این کار بر عهده طراحان وبسایت و برنامه نویسان است اما دومین قدم که بشدت حائز اهمیت است معرفی وبسایت به موتور های جستجو و بهینه سازی برای موتور های جستجو (SEO) میباشد. به طور کلی برای توسعه کسب و کار در این برحه زمانی شما حتما نیازمند یک وبسایت معرفی برای بیزینس خودتان هستید چون با توجه به پیشرفت روز به روز دنیای تکنولوژی و استفاده روزانه مردم از اینترنت و فراگیر شدن آن و سهولت در دسترسی آن مطمئن باشید قبل از هر چیزی زمانی که کسی به دنبال نام شما یا کسب و کار شما بگردد اول آنرا در بستر اینترنت و در موتور های جستجو ، جستجو خواهد کرد. 

و اما یک سایت معرفی باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟

در اصل اینگونه سایت ها معرف دنیای کسب و کار یا خود فرد میباشند و میتوان در آنها بسته به نوع کسب و کار به معرفی اصل فعالیت شخص یا شرکت پرداخت. به طور مثال شما یک تعمیرگاه ماشین را در نظر بگیرید ، نوع خدماتی که در آن ارائه میشود مثل تعمیرات موتور ، جلوبندی ، باطری سازی ، صافکاری و ... را با جزئیات میتوان در بستر یک وبسایت به نمایش درآورد و هرچه تنوع خدمات ارائه شده بیشتر باشد میزان جلب رضایت مشتری هم بیشتر است ، همچنین نوع محصولات ارائه شده همراه با قیمت و نمونه کارها و نظرات مشتریان سابق شما میتواند یک اعتماد نسبی برای مشتریان شما به ارمغان بیاورد. در دنیای سنتی زمانی کسب و کاری رونق میگرفت  که آن کسب و کار به اصطلاح بر سر زبان ها افتاده باشد و در آن منطقه هرگاه حرفی از مثلا تعمیرگاه ماشین بشود همه یک تعمیرگاه را معرفی کنند اما در دنیای امروز به غیر از این مورد بحث مارکت اینترنتی هم مطرح است که هرچه شما وبسایت زیباتر و بهینه تری داشته باشید به طبع در این مارکت موفق تر عمکرده اید و مشتریان بیشتری را میتوانید جذب کنید. حائذ اهمیت ترین بخش این موضوع بحث اعتماد است مشتری است. زمانی که کسی بخواهد کسب و کاری را برای ارائه خدمات مورد نظرش انتخاب کند به دنبال کسب و کاری میگردد که بتواند به آن اعتماد کند ، هم اعتماد به حسن انجام خدمات ، هم از لحاظ مالی و هم اینکه رضایت مشتریان سابق آن کسب و کار چگونه بوده است و ... ! شما برای داشتن این فاکتور ها حتما به وبسایت نیاز دارید چونکه شما نمیتوانید مشتری های سابق خود را همیشه در محل کار خود نگه دارید تا شخصی که برای بار اول به شما مراجعه میکند ، از نظرات ایشان استفاده کنند ! اما در وبسایت هر کدام از مشتری های شما بسته به خدماتی که دریافت کرده اند میتوانند نظر خودشان را در اختیار بقیه قرار دهند و اینگونه آن اعتماد سازی اولیه بین محل کسب و مشتری میتواند به وجود آید. بغیر از این موارد وبسایت میتواند در مورد محصولات یا خدمات شفاف سازی قیمتی انجام دهد. بدین صورت که قیمت کار شما از قبل مشخص است و این قبیل سوالات دیگر برای مشتریان شما به وجود نمیاید که مثلا قیمت فلان محصول یا خدمت به چه مقدار است و مشتری شما میتواند مقایسه ها را انجام دهد و سپس به شما مراجعه کند. همچنین وبسایت ، کار شما را در دادن آدرس و شماره تلفن یا توضیح محصولات یا خدمات بسیار راحت میکند! به راحتی دادن آدرس اینترنتی وبسایتتان ...

  1.  امنیت : یکی از مهمترین ویژگی های هر وبسایت امنیت میباشد که برنامه نویس موضف است وبسایت را از هرگونه حمله اینترنتی مصون بدارد. یکی از مهمترین روش های حفظ امنیت در هر سایت داشتن یک ssl معتبر میباشد.
  2. کارا بودن : در وبسایت معرفی باید مطالب به گونه ای باشد که سریعا به مخاطب منتقل شود یا به عبارت دیگر مطالب مفید و خلاصه باشند.
  3. رابط کاربری : وبسایت باید به گونه ای طراحی شده باشد که ظاهر خوبی داشته باشد بدین معنی که کاربر از کار کردن با آن لذت ببرد و ساده باشد که کاربر گیج نشود.
  4. معرفی محصولات / خدمات : وبسایت معرفی باید به گونه ای طراحی شود که در کمترین زمان ممکن بتوان به خدمت یا محصول مورد نظر دستیابی پیدا کرد.
  5. تماس با ما : این قسمت یکی از مهمترین قسمت های سایت های معرفی میباشد که باید در همه جا جلوی چشمان کاربر باشد و شامل : آدرس ، تلفن های تماس ، آدرس بر روی نقشه ، فرم اطلاعاتی تماس با ما ، پست الکترونیک ، لوگو کسب و کار و ... باشد.
  6. درباره ما : در این قسمت یک خلاصه کوچکی از فعالیت خودتان را باید شرح دهید و در صورتی که تمایل داشته باشید اعضای کسب و کار خودتان را معرفی کنید.
  7. اخبار : این بخش مربوط به خبرها و دستاورد های شما در زمینه کارتان میباشد که بهترین روش برای اطلاع رسانی به کاربر است.
  8. و دیگر موارد که بسته به نیاز خودتان بر روی وبسایت قرار میگیرند.

یکی دیگر از عوامل موثر در مورد وبسایت انتخاب بجا و درست دامین وبسایت است. دامین انتخابی شما باید قابلیت برندینگ در بازار را داشته باشد. دامین هر وبسایت بسته به نوع کار باید دامین خوبی باشد و معرف وبسایتتان باشد. همچنین در کنار این مسئله باید از یک هاست با کیفیت نیز استفاده کرد.

در مورد سایت های معرفی نکته دیگری که قابل ذکر است بروزرسانی و مدیریت محتوای وبسایت میباشد : 

کار شما زمانی که وبسایت را تحویل میگیرید تمام نشده است بلکه این تازه اول ماجرا میباشد. وبسایت شما برای رقابت با سایر وبسایت ها در حوزه فعالیت خودتان نیازمند بروزرسانی هایی از جانب خود شما میباشد که هرچه این اقدام مهم به تعویق بیافتد ممکن است بر روی SEO سایت شما هم تاثیر بگزارد. به عبارتی دیگر هرچه در بروزرسانی مطالب وبسایت کوتاهی شود موتور های جستجو این عمل را به عنوان یک عمل منفی تلقی کرده و از معرفی شما به دیگران سر باز میزنند. هرچقدر مطالب وبسایت شما بروزتر و تکمیل تر باشد موتور های جستجو شوق بیشتری دارند که شما را به دیگران معرفی کنند و Rank شما بالاتر میرود.

حفظ حریم شخصی افراد : 

اگر در وبسایت شما اطلاعاتی از جانب کاربران برای شما ارسال میگردد ، آن اطلاعات محرمانه طلقی شده و شما در حفظ این اطلاعات مسئول هستید.

دسته بندی منظم : 

سعی کنید مطالب و اطلاعات سایت را به گونه ای دسته بندی کنید تا کاربران با کمترین هزینه (زمان) به اطلاعات مورد نظر خودشان دسترسی پیدا کنند.

سازگاری با تلفن همراه : 

امروزه با توجه به فراگیر شدن استفاده از تلفن های همراه هوشمند وبسایت هایی موفق هستند که به صورت واکنشگرا (Responsive) طراحی شوند تا کاربرانی که با استفاده از تلفن های همراه با آنها ارتباط برقرار میکنند نیز به مشکل برخورد نکنند.

حجم وبسایت

امروزه با توجه به پیشرفت زیرساخت های اینترنت مثل قدیم این موضوع قابل بحث نیست اما همچنان از اهمیت بالایی برخوردار میباشد زیرا کاربران دوست ندارند زمان زیادی را صرف بارگزاری وبسایت شما کنند. به عبارت دیگر یک وبسایت خوب باید به سرعت بارگزاری شود تا زمانی از بازدید کننده خود نگیرد. هر چه سرعت وبسایت بالاتر باشد تمایل بازدید کننده از استفاده از آن وبسایت نیز بیشتر است.

گردآورنده : پویا محمدی